Érettségi

Román érettségi felkészítő

Admin bar avatar
(0 visszajelzés)
450 lei
adult-american-blond-1061580
Újabb ROMÁN ÉRETTSÉGI FELKÉSZÍTŐ, ezúttal 13. alkalommal!
Kattints a https://forms.gle/k4TAtCNf8amAjqmp6 linkre és jelentkezz a kurzusra, vagy hívd a 0743510509-es telefonszámot.
Információk a felkészítőről:
A felkészítő az I. és II. tételek megoldására, begyakorlására fokuszál, felhasználva az idén és a tavaly a minisztérium által kiadott gyakorló teszteket.
Napirendre kerülnek az érvelő szövegek begyakorlása,  a II. tételhez szükséges elméletet átvétele, ami követi majd a tanultak gyakorlatba ültetését.
A felkészítő elsődleges célja nem a harmadik tétel, vagyis az esszék átismétlése, nehézségek, kérdések esetén segítség kapható akár ilyen téren is.
Az órák interaktivak lesznek, a beküldött megoldások kijavítva kapják meg a résztvevők, lehetőség lesz feltenni a kérdéseket, megbeszélni es megoldani az I. és II.  tétellel kapcsolatos problémákat.
Az irodalmi leckékhez már kész kidolgozott, leegyszerüsített anyagokat kapnak a résztvevők, ami egyszerűbb nyelvezettel, könnyebben tanulható.
A felkészítő órák 90 percesek, heti egy alkalommal találkoznak a csoport résztvevői.

Kurzus leírása

  • Résztvevők 105 résztvevő
  • Időtartam10 hour
  • Szint:beginner
  • NyelvRomanian
  • Ismételhető kurzusnincs adat

Oktató

Admin bar avatar
Szabó Zsolt

Szabó Zsolt vagyok, a gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Technikai Kollégium román- angol szakos, 18 év tapasztalattal rendelkező tanára.

Szeretek segíteni. Tanárnak lenni azt jelenti segíteni a gyerekeknek intellektuálisan fejlődni. 2004 óta vagyok román- angol nyelvtanár és egy percig sem bánom, hogy a tanári pályát választottam. Annak idején nekem is nagyszerű tanáraim voltak. Habár magyar a nevem, minden szintű tanulmányomat román nyelven folytattam, jelenleg doktorandus vagyok a marosvásárhelyi „Petru Maior” Egyetemen, ám tanári képzésem nem áll meg a Filológia doktora cím megszerzése után sem. Több képzésen fogok részt venni a tanácsadási- oktatási eredmények növelése érdekében, azokban az osztályokban, amelyekben román nyelvet oktatok. Eddig is számos filológiai témakörű képzésen vettem részt és a román nyelv magyar tannyelvű osztályokban való oktatására összpontosítottam. Ezeknek a tanfolyamoknak az eredménye egy oktatási segédanyag kiadása lett, amelyben társszerzőként szerepelek; az utóbbi három vakáció megfelelő időnek bizonyult az általam tanított osztályokban használt didaktikai anyag összeállítására.

2016-ban az Év tanárának választották a Kárpát-medencében.

A Kiváló tanárok Ligája elismeri és díjazza az oktatásban elért eredményeket és kiválóságot. A verseny mindazokhoz az I.-XII. osztályokban tanító tanítókhoz és tanárokhoz szól, akik karrierjük során valamilyen tanítási módszer eredményeként számottevő eredményekkel kitűntek, részt vettek a közösség életében, iskolán kívüli tevékenységekben mutattak fel eredményeket, és akik a diákok, szülők vagy a kollégák elismerésének örvendenek.

Tanársegéd

Admin bar avatar

Madarász (Papp) Dorottya vagyok.2010 óta foglalkozom oktatással. Számos egyéni és csoportos foglalkozás szervezője voltam ami a nyelvoktatást és a számítástechnikát illeti.
Álmom 2015-ben fogalmazódott meg, ahol egy nyelviskola alapítását szerettem volna megvalósítani. De az évek során és a végzettségemből adódóan szerettem az online oktatást. Nemcsak azért, mert a világ bármelyik helyéről bármikor el tudnak érni, hanem azért is mert a felnőttek számára munka vagy gyerek mellett ez egy opció lehet a tanulásra.
A sok óratartás között, mivel több területen volt gyakorlatom: online érettségi felkészítők, tematikus táborok szervezése, felnőttek számára továbbképzések leszervezése, gyerekek iskolai tanulmányában való korrepetálása.
Látva a rendszer hiányosságait megálmodtam egy olyan rendszert. ami játékosan dolgozza fel a tananyagot digitális formában, ami tanárral, vagy igény szerint önállóan is megtanulható. Ami akár éjjel nappal elérhető, legyen az mobil, tablet, vagy bármilyen más eszköz.
Így esett a választás egy LMS rendszer használatára, amiben a feladatok megoldásainak kiértékelését egyből láthatják a diákok, nem kell várniuk, hogy a tanár javítsa ki őket. Mindemellett kerestünk olyan modern megoldásokat, amik még vonzóbbá tehetik a tanulást.
Óráimon igyekszem a logikus összefüggések alapján elmagyarázni a tananyagot, és ’reál’ beállítottsággal a nyelvtant úgy levezetni, mintha algoritmus volna.

0.00 átlag alapján 0 minősítés

5Csillag
0%
4Csillag
0%
3Csillag
0%
2Csillag
0%
1Csillag
0%

Related Courses

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!