Blog

Uncategorized

Pénzügyi oktatás a Batthyány Ignác középiskolában

A Hargita Megye Tanácsa által kiírt pályázat keretén belül került sor a fiatalok pénzügyi intelligencia fejlesztését szolgáló előadásokra a Batthyányi Ignác Szakközépiskolában.

November 9-én tartott egy színvonalas előadást Kovács Zoltán a gyergyószentmiklósi Arbor vállalkozók szövetségének egyik  vezető tagja és Bálint Levente a Benedek húsüzem operatív managere A pénz mozgatórugói címmel.

Az egyórás előadás alatt a diákok betekintést nyerhetnek egy új módszerbe, amiben a megoldásközpontúság és a  tervezés a fontos, de tudatosítani azt is, hogy hogyan működik a világ, a pénz világa.

Az előadásról cikk is jelent meg a Hargita Népében és egy riport a Gyergyó tévén, ami az alábbi linkeken elérhető:

https://hargitanepe.ro/hianypotlo-penzugyi-oktatas

https://www.facebook.com/szekelyfoldtelevizio/videos/1063458107983974

 

Az előadásokat megelőző napokban a diákok már betekintést nyerhettek osztályfőnöki óra keretén belül a tudatos pénzköltés rejtelmeibe. Itt hallottak sok esetben először arról, hogy amennyiben pénzt kapnak, érdemes kategóriánként leosztani. Egy része alapszükséglet, másik része személyes szükséglet és egy kevés százalékot pedig fontos nehezebb időkre eltenni, amihez tényleg csak akkor nyúlunk, amikor ég a ház.

A résztvevők aktívan bekapcsolódtak a témakörhöz fűződő feladatokba, hiszen ők is szeretnének majd önálló, mástól nem függő döntéseket hozni, amihez fontos az anyagi függetlenség.

 

A Projektet támogatta: Hargita Megye Tanácsa

 

 

Admin bar avatar

Madarász Dorottya

Madarász (Papp) Dorottya vagyok.2010 óta foglalkozom oktatással. Számos egyéni és csoportos foglalkozás szervezője voltam ami a nyelvoktatást és a számítástechnikát illeti.
Álmom 2015-ben fogalmazódott meg, ahol egy nyelviskola alapítását szerettem volna megvalósítani. De az évek során és a végzettségemből adódóan szerettem az online oktatást. Nemcsak azért, mert a világ bármelyik helyéről bármikor el tudnak érni, hanem azért is mert a felnőttek számára munka vagy gyerek mellett ez egy opció lehet a tanulásra.
A sok óratartás között, mivel több területen volt gyakorlatom: online érettségi felkészítők, tematikus táborok szervezése, felnőttek számára továbbképzések leszervezése, gyerekek iskolai tanulmányában való korrepetálása.
Látva a rendszer hiányosságait megálmodtam egy olyan rendszert. ami játékosan dolgozza fel a tananyagot digitális formában, ami tanárral, vagy igény szerint önállóan is megtanulható. Ami akár éjjel nappal elérhető, legyen az mobil, tablet, vagy bármilyen más eszköz.
Így esett a választás egy LMS rendszer használatára, amiben a feladatok megoldásainak kiértékelését egyből láthatják a diákok, nem kell várniuk, hogy a tanár javítsa ki őket. Mindemellett kerestünk olyan modern megoldásokat, amik még vonzóbbá tehetik a tanulást.
Óráimon igyekszem a logikus összefüggések alapján elmagyarázni a tananyagot, és ’reál’ beállítottsággal a nyelvtant úgy levezetni, mintha algoritmus volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!